Bere Foto: Reuters
Oamenii de stiinta au decis: berea este buna. Un studiu facut pe 100 de beri a aratat ca berea este bogata in siliciu, care se gaseste in orz, un ingredient cheie in bere. Siliciu ajuta la consolidarea oaselor si are rolul de prevenire a osteoporozei. Chiar si dupa procesarea orzului, siliciu este inca prezent in bere, sub forma acidului orthosilicic.
Consumata cu responsabilitate, berea poate aduce beneficii sanatatii: imbunatateste activitatea inimii, reduce riscul aparitiei bolilor cardiovasculare, previne osteoporoza, scade riscul obezitatii, protejeaza impotriva bacteriei Helicobacter Pylori care cauzeaza majoritatea ulcerelor si poate fi un factor de risc pentru cancerul de stomac.
Auzim din ce in ce mai des “consumul moderat” sau “sa bei cu responsabilitate”. Specialistii spun ca un consum moderat, inseamna sa bei in limitele impuse de propria stare de sanatate, de societatea in care traiesti si de responsabilitatile pe care le ai fata de familie si de prieteni. Un consum moderat pentru un barbat sanatos inseamna 1 pana la 3 pahare pe zi, in timp ce pentru femei, un consum moderat inseamna 1 – 2 pahare pe zi.
De aici intervin alti doi factori: cat de mare este paharul si taria alcoolului. Un pahar de bere tip lalea contine 250 de mililitri de bere si reprezinta sistemul de referinta atunci cand spunem: am baut un pahar de bere. In ceea ce priveste taria, procentul de alcool din bere difera in functie de traditii si obiceiurile de fabricare.
Consum moderat, viata echilibrata
Pentru ca este o bautura naturala, in continutul berii se gasesc minerale, vitamine, fibre si substante antioxidante, ce provin in principal din malt.
Magneziul ajuta, in timp, la scaderea colesterolului din sange si este, si el, favorabil activitatii cardiace. Berea este o sursa exceptionala de vitam