Zece abatoare în tot judeţul Sibiu sunt luate în calcul de medicii veterinari pentru autorizare anul acesta. Reprezentanţii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Sibiu analizează posibilitatea deschiderii a şapte noi puncte de tăiere.
CITIȚI ȘI:
Miei puţini şi slabi de Paşte în Mărginimea Sibiului
Mega-afacere cu zeci de tone de vin de la Mitropolie
După ce au avut o discuţie şi cu crescătorii de ovine din Mărginimea Sibiului, medicii veterinari analizează săptămâna acesta posibilitatea de a deschide special pentru perioada Paştelui a şapte noi puncte de tăiere a mieilor. Cert este că reprezentanţii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Sibiu iau în calcul sacrificarea a aproximativ 60.000 de miei. Cifrele sunt asemănătoare cu cele înregistrate şi în anii trecuţi.
Până în prezent se cunosc cu siguranţă doar trei abatoare în care se vor sacrifica mieii pentru Paşte. Este vorba despre SC „Muvi Impex” SRL Sibiu, AF „Flueraş” Bungard şi SC „Salflom” SRL Mediaş, toate fiind deja autorizate şi foarte cunoscute de crescătorii de ovine din Mărginime. Pe lângă acestea trei conducerea DSVSA Sibiu a mai avut o discuţie şi cu principalele asociaţii ale crescătorilor de ovine, propunându-le acestora chiar înfiinţarea unor puncte proprii de sacrificare. „Noi am discutat şi cu crescătorii de ovine şi le-am propus dacă pot să-şi organizeze ei un punct de tăiere al lor, unde consideră ei că ar fi mai util. Dacă ei reuşesc să găsească un spaţiu adecvat, nu este nevoie de ceva extraordinar, merge un medic de la noi să îl evalueze, îl examinează şi probabil că îl va aproba, dacă va fi cazul”, a declarat dr. Ioan Penţea, purtătorul de cuvânt al DSVSA Sibiu.
Urgenţa spitalului judeţean prădată de hoţi
Peste 60.000 de mie sacrificaţi
În urma unei analize a capacităţii de tăiere existente în abatoare