Presa internă scrie despre banii cheltuiţi pentru renovarea Capitalei, care sunt cele mai ieftine maşini din programul Rabla şi coplata pentru serviciile medicale. Citiţi şi care este adevărul despre Proclamaţia de la Timişoara şi la cine sunt cheile de la economia Moldovei.
Bugetul Capitalei, „aranjat” peste capul „prostimii”
Sunt bani pentru renovarea fântânilor arteziene şi a parcurilor Capitalei, dar nu şi pentru sub venţionarea apei calde. În timp ce pentru această facilitate nu se mai găsesc fonduri, se vor cheltui 60,5 milioane de lei pentru lucrări de înfrumuseţare a centrului oraşului. Un calcul al edilului-şef Sorin Oprescu arată că din suma de 970 de milioane de lei (totalul subvenţiilor pe 2009) se economisesc prin eliminarea subvenţiei la apă 291 de milioane de lei. Reabilitarea artezienelor de pe Bulevardul Unirii şi din Parcul Tineretului şi amenajarea unui traseu turistic pe lacurile Tei şi Floreasca costă însă 144 de milioane de lei, arată Evenimentul Zilei.
Cele mai ieftine maşini din programul Rabla
Cele trei cupoane pe care le poate da o persoană în schimbul unei maşini noi par să fi dezgheţat programul Rabla. Loganul rămâne cea mai ieftină maşină, prin programul Dacia Avantaj, la 1 euro pe zi sau 3400 euro şi trei prime de casare, pentru versiunea Ambiance 1,4 MPI şi 75 CP. În jurul aceluiaşi preţ, Chevrolet vinde vechiul Spark, cu 3.575 euro cu TVA şi cele trei prime de casare, fiind cea mai bună ofertă de pe piaţă la o maşină cu aer condiţionat. În premieră pentru clasa sa, Fiat Linea costă sub 7.000 euro având în echiparea standard ABS+ EBD, dublu airbag, aer condiţionat, radio CD, geamuri electrice, închidere centralizată şi servodirecţie. Toate modelele Fiat beneficiază de 5 ani garanţie sau în limita a 500.000 kilometri. Renault oferă modelul Symbol la 4.650 euro cu TVA şi 5 ani garanţie sau în limita a 100.