Constantin Rucsanda Drăghici, primarul din Săuleşti, i-a păcălit pe magistraţi, intentând un proces în care el este şi pârât, şi reclamant. Edilul şi-a solicitat sporuri de 75% din salariu. Acelaşi lucru l‑au făcut şi cinci subordonaţi de-ai săi, pe motiv că „şi-au făcut treaba“ şi au accesat fonduri europene.
Primarul Drăghici s-a folosit de cele două prenume, Constantin şi Rucsanda, ca să câştige procesul prin care solicita un spor de 75% din salariu, timp de doi ani, pentru că Primăria pe care o conduce a accesat fonduri europene.
Edilul din Săuleşti s-a dat în judecată pe el însuşi, cerând majorări salariale pentru câteva drumuri asfaltate şi pentru o canalizare, investiţii realizate cu bani de la Uniunea Europeană. Primarul nu vede nimic imoral în proces, pentru că, spune el, munca lui şi a subordonaţilor săi trebuia să fie răsplătită. Suma pe care edilul a primit-o în total ca spor salarial este de aproximativ 3.000 de lei.
Citiţi şi:
Lista cu sporurile primite de bugetari - de xerox, de cantină sau pentru zâmbet
Băsescu: La sfârşitul lui 2010 am putea fi nevoiţi să facem un nou împrumut din cauza sporurilor inventate
Boc: "Dacă nu eliminăm sporul de zâmbet şi de ochi frumoşi nu vom avea bani pentru ce ne trebuie"
Primari amendaţi pentru că au scos morţii la vot
„Eu am primit 1.200 de lei pe lună pentru că am salariu de peste 1.700 de lei, dar juristul, care are doar 1.100 de lei, a primit 500 de lei. La fel toţi funcţionarii care au făcut parte din echipa care a lucrat la proiect", a precizat primarul Constantin Rucsanda Drăghici. Acesta consideră că a primit sporul în mod just şi legal şi că a muncit foarte mult împreună cu echipa sa.
„Este un spor în conformitate cu prevederile legale. Consider că s-a făcut o economie foarte mare la buget, pentru că, dacă încheiam un contract cu o firmă de consultanţă, co