Oare v-aş dezamăgi foarte tare dacă v-aş spune că, pe lângă alte subiecte, aseară, la întâlnirea Pandorelor a venit în discuţie şi subiectul gătitului? Exact, activitatea aceea care la final presupune creşterea miraculoasă a unui soufflé sau felia perfectă de tort în farfurie. Cică se înregistrează o revenire la cratiţă, caracterizată, însă, prin plăcerea de a găti şi nu neapărat prin obligaţie. „Gătitul mă relaxează”, a spus una dintre fete. Subscriu. Dacă ai draci, nimic nu egalează plăcerea căsăpirii unui morcov în rondele, marinarea unor bucăţi de carne poate căpăta valenţe de-a dreptul erotice iar flip-flop-ul clătitei în tigaie, cu o mişcare scurtă din încheietura mâinii, echivalează cu prestaţia unui dresor de lei. Maaaxim am zis!
Totuşi, e lucru cunoscut şi acceptat că bărbaţii au făcut istorie la capitolul culinar. Las-o pe gospodina de Martha Stewart, eu vorbesc aici de Jamie Oliver, de Anthony Bourdain ori de Gordon Ramsay! Şi-i avem şi noi pe chef-ii nostri, printre alţii, gastrosexualii Viorel Copolovici, Florin Itu sau Adi Hădean.
De fapt, despre acesta din urmă vreau să vorbesc în episodul de azi – şi nu fără temei. Adi Hădean e un ardelean înalt, brunet şi frumuşel – dar nu daţi năvală căci e „luat”, vă spun! Aşa calm cum e de felul lui, Hădean devine uşor enervant! Da’ rău! E suficient să intri pe site-ul lui şi întelegi la ce mă refer. Se lăfăie acolo fotografii sugestive, feluri de mâncare surprinse în timpul preparării lor şi, pe alocuri, imagini cu apusuri ori cu Tito, obraznicul patruped al familiei.
Ciorbă complicată cu afumături – se găseşte! Frigărui sau antreuri – nu lipsesc nici ele! Cît despre dulciuri… Să vă spun o istorie.
Eu nu manânc ciocolată. Nu pentru siluetă ci pentru că nu-mi place: pasiunea majorităţii pentru cacao nu rezonează cu papilele mele, şi asta încă de când eram copil. Dar deunăzi, la Timişoara,