Două dintre cele mai importante proiecte întocmite ale primăriei nu s-au finalizat. În aşteptarea finanţărilor de la Uniunea Europeană, Parcul Tineretului şi Grădina Zoologică din Hunedoara au ajuns „zone calamitate”.
CITEŞTE ŞI: Povestea tigrilor care au vrut să vadă lumea
Hunedoara este, pentru tineri, oraşul cu cele mai puţine alternative de distracţie
De ani buni, fiecare vizită la Grădina Zoologică din municipiul Hunedoara dezvăluie acelaşi peisaj deprimant. În cuştile din fier şi beton care acoperă cele câteva sute de metri pătraţi de construcţii se înghesuie, zgribulite şi apatice, zeci de animale captive. Unele dintre acestea, între care o pereche de tigri bengalezi sau un urs brun de dimensiuni impresionante, nu au cunoscut aproape niciodată libertatea.
Cele două feline trăiesc în acelaşi stabiliment neîncăpător de mai bine de opt ani, iar ursul, considerat cel mai periculos animal de la zoo, îşi petrece singurătatea într-o boxă asemănătoare cu o temniţă medievală.Proiectul menit să le schimbe condiţiile de viaţă sălbăticiunilor reţinute în zoo-parcul hunedorean se află, de mai bine de un an, la Ministerul Mediului, spun reprezentanţii Primăriei Hunedoara.
Banii nu au ajuns la Zoo
Investiţia în modernizarea grădinii zoologice ar valora peste 400.000 de euro, dar semnarea actelor prin care vor fi alocate fondurile nu a mai fost întreprinsă. „Nu avem altceva de făcut decât să aşteptăm banii de la Guvern”, a declarat Ciprian Hodor, administratorul Grădinii Zoologice din Hunedoara. Cu menţiunea că amplasamentul nu are autorizaţie de mediu, acesta este deschis publicului, iar hunedorenii plătesc câte 1,5 lei pentru a vizita animalele.
VEZI FOTOGALERIE DE LA ZOO HUNEDOARA
Parcul dezolării
Parcul Tineretului, situat în zona centrală a municipiului Hunedoara, concurează cu Grădina Zoologică atât la capitolul