» Reprezentantii teatrului constantean spun ca in salile de spectacole nu bate asa tare vantul crizei financiare.
» Lumea vine, in general, la teatru, atunci cand pe afisele din oras isi (re)vad actorii preferati, cu toate ca preturile unor spectacole sunt cam piperate.
La teatrul de stat din Constanta se joaca de trei ori pe saptamana, in weekend, spectacole diferite. Fiind un teatru de repertoriu, institutia de cultura ofera constantenilor genuri diverse ca text si viziune regizorala. "Publicul are de unde alege", precizeaza secretarul literar al Teatrului de Stat, Anaid Tavitian. Asadar, se joaca muzical, comedie, drama psihologica sau teatru contemporan. O piesa de teatru se joaca pana la epuizare daca este ceruta de public, deci atat timp cat este solicitata la casa. Daca timp de o luna-doua nu vor mai fi spectatori sau nu vor mai fi solicitari, piesa respectiva iese din repertoriu sau un spectacol poate fi reluat chiar dupa un an-doi daca este unul de succes. Comedia "Scaiul", de exemplu, se joaca din 2007. Oferta teatrala este bogata, insa constantenii umplu la refuz salile atunci cand se joaca o comedie. "Publicul prefera comediile. Omul doreste sa se relaxeze", precizeaza Anaid Tavitian.
Publicul avizat, in crestere
Secretarul literar al Teatrului de Stat mai spune ca proiectul unic in tara, "Ora de teatru", la care participa actorii Liviu Manolache, Andrei Cantaragiu, Luiza Sarivan, Bogdan Bucataru si Florentin Roman, a prins foarte bine in randul elevilor, viitori spectatori avizati. "Din fericire, publicul tanar ne cauta. Acest tip de teatru-lectura in scoli se bucura de un foarte mare succes. In prezent, actorii nostri au primit solicitari de a juca pentru a doua oara in scoli. Foarte multi dintre ei vor deveni niste spectatori avizati si fideli ai teatrului, ceea ce este un lucru extraordinar. De asemenea, invata