Cercetătorii au descoperit formula prin care se pot calcula momentul perfect şi contextul adecvat pentru a savura cafeaua. O echipă de universitari susţine că a descoperit o formulă ce demonstrează că ora 11.00 este momentul ideal pentru pauza de cafea.
Pauza perfectă de cafea se ia cu o oră înainte de miezul zilei, într-o cameră luminată puternic, alături de prieteni, pe fondul melodiilor interpretate de Marianne Faithfull.
Mai citeşte şi:
Unele băuturi scad efectul pastilelor
La această concluzie a ajuns cercetarea condusă de profesorul Charles Spence de la Departamentul de psihologie experimentală de la Universitatea Oxford, relevă „The Daily Mail". Cercetătorul a pus într-o ecuaţie aroma cafelei (A), circumstanţele perfecte (C), recipientul în care se află (R), persoanele alături de care bei cafeaua (P) şi timpul în care te bucuri de o pauză pentru revigoranta licoare (T) pentru a determina momentul perfect pentru savurarea cafelei (M).
Aroma este vitală
Formula profesorului Spence a fost publicată într-un recent raport ştiinţific intitulat „Gusturile schimbătoare". Cercetarea evidenţiază faptul că, în prezent, oamenii de ştiinţă înţeleg modul în care influenţele exterioare, ce ţin de mediu, au repercusiuni asupra interpretărilor pe care le dă creierul nostru gustului şi plăcerii generate de mâncare şi băutură.
„Formula descrie modul în care poţi crea un moment perfect pentru a-ţi bea cafeaua acasă sau la serviciu. Totuşi, acum putem indica exact condiţiile necesare pentru a savura cafeaua sau orice altă băutură sau chiar aliment", a declarat profesorul Charles Spence.
„Cercetarea profesorului Spence demonstrează importanţa tuturor simţurilor în savurarea măncărurilor şi băuturilor. Aroma este vitală pentru a profita din plin de pauza de cafea", a declarat, la rândul său, Kevin Gould, care se ocupă de cerce