Guvernul pregateste "in secret" un mare fond de investitii pentru relansare.
In vreme ce companiile continua sa alunece in criza si tot mai multe cunosc gustul insolventei, Guvernul incepe sa esueze chiar si in organizarea de seminarii anticriza.
Cu putine masuri de impact luate in primele luni ale anului pentru combaterea efectelor recesiunii, Executivul ar fi urmat sa anunte ieri un nou plan intr-o dezbatere organizata de Camera Deputatilor, care pana la urma nu a mai avut loc (la cererea PSD si PNL).
In acelasi timp, companiile sufera: principalele 10 companii aflate astazi in insolventa au afaceri de 850 de milioane de euro si 10.000 de angajati. Anul acesta insolventa a inceput sa loveasca companii din productie, precum Medeus, in vreme ce anul trecut lovite au fost companiile din retail - asemenea PIC, Flamingo sau K Tech Pro.
Ce ar urma sa contina noul plan anticriza al Guvernului si care sunt masurile Guvernului pentru a ajuta companiile in insolventa?
Consilierul pe probleme economice al premierului Andreea Paul-Vass spune ca masurile Guvernului privind combaterea crizei vizeaza ansamblul economiei si nu tintesc o companie anume aflata in dificultate: "Orice criza economica trebuie sa faca fata la falimente, suntem intr-o economie de piata. Cand discutam masuri anticriza noi le anticipam pentru intreaga economie".
Ea mai spune ca noul program anticriza nu va fi publicat pana ce el nu va fi prezentat de Emil Boc in Parlament.
Insa, afirma Vass, documentul va fi un raport despre ce a facut Guvernul exclusiv pentru mediul de afaceri si pentru crearea de locuri de munca - si a facut multe, afirma ea - de la inlesniri privind plata TVA la continuarea masurii somajului tehnic si pana la scutirea de la plata CAS pentru cei care angajeaza someri. De asemenea, planul va contine masuri ce vor fi luate in viitor care sunt