Doua razboaie s-au batut pentru Oscar anul acesta. Unul real cu unul imaginar. Ar fi trebuit sa iasa plus, asa cum iese la matematica din minus cu minus. In cele din urma, a iesit cu mult pe plus un "low-budget" filmat parca pe o strada dintr-un cartier marginas dintr-o tara "civilizata" (ar fi putut sa fie filmat si in Bucuresti, pe vreo strada "bombardata" din sectorul 5...).
Pe scurt, este povestea dramatica a unor mercenari care vaneaza oameni in tara lor, pe care au invadat-o, si sunt si ei vanati de bombe, la randul lor.
Nici nu era de asteptat sa ia "Avatarul" lui Cameron totul. E clar ca block-busterul nu miza pe scenariul lui subtire, cu acea adunatura subtire de idei puse cap la cap. Si mai spunea Cameron ca a lucrat mult timp la el. Poate doar la efecte. Oricum, filmul ramane o senzatie, insa doar datorita tehnologiei 3D, care ii mareste cu mult atractia.
Nu imi pare rau decat de cei care s-au sinucis (!!) dupa ce au vazut filmul, pentru ca nu puteau fi in lumea Pandorei. Acum ma intreb daca sunt multi care sa isi doreasca o cariera de genist in armata, dupa ce vad "The Hurt Locker".
"Avatarul" ramane doar cu incasarile, devenind, astfel, cel mai de success film al tuturor timpurilor, dar e mult sub pretentia de "cel mai bun".
Jeff Bridges, care nu mi-a placut pana acum in niciun film, m-a cucerit cu rolul dramatic al cantaretului de country din "Crazy Heart". La fel si soundtrack-ul.
Nu stiu daca ati observat un lucru ciudat: numele celui care canta si a compus cateva melodii de pe soundtrack-ul acestui film este Ryan Bingham. Este exact numele personajului interpretat de George Clooney in filmul, candidat si el la Oscar, "Up in the Air". Film care nu are nimic de-a face cu muzica sau cu acest cantaret si nu a avut nimic de-a face, din pacate, cu niciun premiu.
Revenind la