Pensionarii ameninţă cu proteste, dacă proiectul legii pensiilor va fi adoptat în forma actuală. Federaţiile naţionale de pensionari au depus un amendament la proiectul de lege. Vârstnicii solicită ca punctul de pensie să reprezinte 45% din salariul mediu şi ameninţă că dacă actul normativ va fi adoptat în forma promovată de Guvern, vor ieşi în stradă până la cinci sute de mii de pensionari, după cum spune la RFI preşedintele Federaţiei Naţionale "Omenia", Gheorghe Chioaru.
Pensionarii ameninţă cu proteste, dacă proiectul legii pensiilor va fi adoptat în forma actuală. Federaţiile naţionale de pensionari au depus un amendament la proiectul de lege.
Vârstnicii solicită ca punctul de pensie să reprezinte 45% din salariul mediu şi ameninţă că dacă actul normativ va fi adoptat în forma promovată de Guvern, vor ieşi în stradă până la cinci sute de mii de pensionari, după cum spune la RFI preşedintele Federaţiei Naţionale "Omenia", Gheorghe Chioaru (audio).
Pe de altă parte, reprezentanţii a două organizaţii neguvernamentale spun că anumite prevederi promovate de Guvern prin proiectul de act normativ reprezintă "grave abuzuri".
Cea mai criticată măsură este cea care stabileşte că punctul de pensie se va calcula în funcţie de inflaţie şi salariul mediu pe economie.
Directorul Fundaţiei pentru Apărarea Cetăţenilor împotriva Abuzurilor Statului, Oana Florea avertizează pensionarii că "vor fi păcăliţi", dacă punctul de pensie se va obţine în funcţie de inflaţie.
"Criza nu va dura o veşnicie, iar după ce vom depăşi această perioadă, salariul mediu va creşte, iar inflaţia va scădea, ceea ce înseamnă că şi pensiile vor fi mai mici", spune Oana Florea. Gheorghe Chioaru, despre legea pensiilor.
Pensionarii ameninţă cu proteste, dacă proiectul legii pensiilor va fi adoptat în forma actuală. Federaţiile naţionale de pensionari au depus un amend