Francezii, renumiti pe plan mondial pentru talentul lor în arta culinara, petrec în realitate mai putin timp în bucatarie decat britanicii si gatesc preparate mai putin exotice decat acestia, potrivit unui sondaj ale carui rezultate au fost publicate marti.
Aproximativ 72% dintre britanici gatesc la domiciliu în fiecare zi, comparativ cu 59% dintre francezi, potrivit unui sondaj efectuat în randul cititorilor revistelor "Madame Figaro" (Franta) si "Olive", editata de grupul BBC (Marea Britanie). Atunci cand se afla în bucatarie, 50% dintre britanici petrec cel putin 30 de minute pentru a gati diverse preparate culinare, comparativ cu 27% dintre francezi. Francezii mananca la restaurant, în medie, de trei ori pe luna, comparativ cu britanicii, care fac acest lucru de doua ori pe luna. Britanicii par, totodata, mai priceputi în arta culinara specifica altor tari : 99% dintre britanici si 87% dintre francezi stiu sa gateasca preparate italiene, 76% dintre britanici si 40% dintre francezi gatesc uneori preparate specifice bucatariei chinezesti, iar 76% dintre britanici si 31% dintre francezi gatesc, în anumite ocazii, preparate indiene. In schimb, francezii sunt mai numerosi în ceea ce priveste prepararea retetelor marocane comparativ cu vecinii lor de peste Canalul Manecii. Bucataria italiana este preferata atat de francezi, cat si de britanici, însa doar 1% dintre francezi au ales gastronomia britanica drept favorita.
Pentru cititorii britanici ai revistei Olive, "crêpe suzette" (clatite frantuzesti) reprezinta preparatul culinar emblematic pentru bucataria franceza, însa francezii considera ca traditia lor culinara este cel mai bine reprezentata de preparatele cu carne de vitel, urmate de renumitul foie gras. Cititorii revistei Madame Figaro au ales "Christmas pudding" (budinca de Craciun) drept simbolul gastronomiei britanice. La randul lor,