Dacă iubiţi lumina, învăţaţi s-o folosiţi. Şi atunci când este puţină, şi când este din belşug, ea transformă orice decor. Dacă ţineţi cont de câteva reguli, veţi vedea că nu este deloc greu să vă jucaţi cu lumina.
Acum câţiva ani, m-am mutat dintr-un apartament pe care de-abia îl închiriasem pentru că era atât de întunecos, încât aveam senzaţia că era tot timpul seară. Spre ghinionul meu, înainte de închiriere îl văzusem în singurele două ore din zi când era ceva mai luminat; în rest, copacii înalţi şi celelalte clădiri din jurul blocului ţineau geamurile apartamentului meu tot timpul în umbră. Deprimant de-a dreptul. A doua încercare a fost mai fericită, pentru că am ştiut ce să urmăresc. Dacă vă doriţi o locuinţă luminoasă, nu trebuie să ignoraţi orientarea sa geografică. Când vă alegeţi locuinţa, încercaţi să o vedeţi de mai multe ori, în zile diferite şi la ore diferite, şi atunci când este soare, şi când este înnorat. Depistaţi spre ce puncte cardinale sunt orientate ferestrele apartamentului. Dacă acestea sunt poziţionate spre nord sau vest, iar dumneavoastră doriţi mai multă lumină, nu îl achiziţionaţi sau închiriaţi. Cea mai bună orientare este spre sud. Aceasta vă va asigura lumină şi soare pe tot parcursul zilei.
Ferestre largi, culori definitorii
Dacă vă construiţi o locuinţă, trebuie să fiţi generos cu ferestrele. Nu vă faceţi griji în ceea ce priveşte izolarea. În ultimii ani, pe piaţă au apărut soluţii tehnice foarte eficiente. Orientaţi ferestrele spre sud şi feriţi-vă de umbra excesivă produsă de alte clădiri înalte din jur.
Pentru a da o notă personală locuinţei, trebuie să alegeţi culorile în funcţie de destinaţia, specificul camerelor şi preferinţe. Locuinţa trebuie să fie un spaţiu unic care să vă descrie personalitatea şi să vi se potrivească perfect. Astfel, decorul casei dumneavoastră poate fi optimist, m