Guvernul se bazeaza pe sumele din datoria Rompetrol ca sursa de venituri la bugetul de stat, dar este si un scenariu in care statul roman ar putea ajunge din nou actionar majoritar la rafinaria Petromidia, a declarat, marti seara, premierul Emil Boc, citat de Mediafax.
Intrebat, la OTV, daca statul va incasa in acest an banii in contul datoriilor Petromidia, Boc a aratat ca mizeaza pe acest lucru.
"Pe procedurile judiciare aferente, evident, se va aplica legea, in functie de ce spune legea", a afirmat Boc.
Intrebat totodata daca Guvernul se bazeaza pe acesti bani la buget, premierul a raspuns afirmativ, aratand ca suma este prevazuta conform legii si angajamentelor anterioare.
Solicitat sa explice ce vor face autoritatile daca nu primesc acesti bani si daca este posibil ca rafinaria sa reintre in proprietatea statului, seful Guvernului a aratat ca exista si un astfel de scenariu.
"Bun, am inteles ca este si un scenariu ca statul roman ar putea ajunge majoritar din nou la acea rafinarie, dar aici trebuie respectata procedura legala, atat si nimic mai mult", a spus Boc.
Proiectul programului de convergenta pentru perioada 2009-2012, obtinut si prezentat vineri de MEDIAFAX, releva ca Guvernul ar putea incasa doar jumatate din datoria Rompetrol de 2,4 miliarde de lei si scadenta in luna septembrie, din cauza lipsei de lichiditati a companiei.
Grupul Rompetrol trebuie sa ramburseze de 2,4 miliarde de lei (0,47% din PIB), in contul datoriilor istorice ale rafinariei Petromidia, angajate printr-o emisiune de obligtiuni de stat din anul 2003.
Rambursarea obligatiunilor Rompetrol a fost luata deja in considerare ca sursa de venituri la buget in 2010 la nivelul datoriei totale de 2,4 miliarde lei (0,47% din PIB), dar Guvernul se asteapta ca suma care va fi incasata sa se ridice la doar juma