Ouăle nu afectează colesterolul
După ce, decenii la rând, oamenii au fost convinşi că, dacă ar consuma o cantitate mare de ouă, colesterolul lor ar avea de suferit, un studiu recent a demonstrat că lucrurile nu stau tocmai aşa. Cercetătorii britanici de la Universitatea din Surrey, ale căror concluzii au fost publicate în Nutrition Bulletin al Fundaţiei Britanice pentru Nutriţie, au demonstrat că ouăle nu influenţează semnificativ nivelul de colesterol din organism. Potrivit aceluiaşi studiu, în anii 1960, britanicii consumau, în medie, cinci ouă pe săptămână, pe cap de locuitor. Însă, la mijlocul anilor 1990, după nenumărate recomandări ale specialiştilor privind prevenirea hipercolesterolemiei inclusiv prin reducerea consumului de ouă, această cifră a scăzut sub două. Cu toate acestea, autorii studiului, cercetătorii Juliet Gray şi Bruce Griffin, consideră că efectul nociv al ouălor asupra colesterolului nu este decât un mit. În opinia lor, ouăle sunt un aliment hrănitor, care ar trebui să facă parte, în mod normal, dintr-un regim alimentar sănătos. Tocmai din acest motiv, specialiştii britanici afirmă că nu există motive serioase pentru a reduce drastic consumul de ouă. Mai mult chiar, ei atrag atenţia că grăsimile saturate sunt mult mai periculoase în ceea ce priveşte efectul asupra nivelului de colesterol din organism. Ouăle reprezintă în primul rând o importantă sursă de vitamine. Acestea sunt foarte indicate în alimentaţia copiilor şi a adolescenţilor, care ar trebui să consume şase-şapte ouă pe săptămână. Ouăle nu afectează colesterolul
După ce, decenii la rând, oamenii au fost convinşi că, dacă ar consuma o cantitate mare de ouă, colesterolul lor ar avea de suferit, un studiu recent a demonstrat că lucrurile nu stau tocmai aşa. Cercetătorii britanici de la Universitatea din Surrey, ale căror concluzii au fost publicate în Nutrition Bull