Retelele sociale s-au dezvoltat foarte mult intr-un timp foarte scurt, iar in prezent, practic, orice companie care ignora acest nou concept va avea un handicap in fata concurentei. Despre beneficiile, dar si despre dezavantajele pe care le aduc retelele sociale companiilor care opereaza in sectorul IT&C vorbeste intr-un interviu acordat Wall-Street Lucian Despoiu, director general si fondator Kondiment.
Principalele beneficii aduse de social media unei strategii de brand sunt vizibilitatea si comunicarea targetata. Prin cunoasterea specificitatii fiecarei retele sociale, a comportamentul publicurilor tinta si a tacticilor distincte, companiile isi pot adapta comunicarea in functie de target si de obiectivele generale sau specifice.
“Insa nu m-as grabi sa declar ca firmele IT cunosc realitatea retelelor sociale. Am vazut foarte multe exemple de conturi sociale facute doar de dragul de a fi facute. In social media este foarte usor sa cazi in capcana banalului sau, mai rau, a penibiliului, iar utilizatorul de Internet este cel mai dur critic”, considera seful agentiei interactive Kondiment.
Companiile, potrivit lui Lucian Despoiu (foto), trebuie in primul rand sa inteleaga ca retelele sociale constituie un canal, nu o strategie in sine. Sa iti creezi un profil Facebook nu inseamna ca faci social media, spune el.
“De asemenea, companiile trebuie sa vada comunitatile online prin prisma oportunitatilor pentru comunicarea de brand. In fond, prezenta ta pe retelele sociale este judecata in functie de calitatea interactiunii si de ceea ce aduci nou. Prima intrebare este “what’s in it for me?” Daca reusesti sa aduci ceva interesant, ceva util si ceva amuzant pentru utilizator, ai castigat in arena social media”, explica fondatorul agentiei interactive.
Insa cum pot atrage retelele sociale mai multi clienti pentru companiile care opereaza in in