Dupa cinci ore de scandal, senatorii PD-L, UDMR si independentii nu au reusit sa impuna pe ordinea de zi cererea de revocare din functie a lui Mircea Geoana. In sedinta de miercuri, Mircea Geoana a refuzat sa includa pe ordinea de zi solicitarea democrat-liberalilor privind revocarea sa din functie. In replica senatorii puterii au respins ordinea de zi a plenului care nu cuprindea cererea PDL iar sedinta Senatului a fost suspendata. Geoana a anuntat ca va cere un punct de vedere Curtii Constitutionale. In schimb, senatorii puterii au declarat ca nu renunta la demers motivand ca medierea la Curtea Constitutionala nu este necesara.
Democrat-liberalii au solicitat, miercuri, introducerea pe ordinea de zi a plenului Senatului a cererii de revocare a lui Mircea Geoana din functia de presedinte al acestei Camere. Chiar in debutul sedintei de plen, liderul grupului independentilor din Senat, Liviu Campanu, a cerut introducerea pe ordinea de zi a cererii de revocare din functia de presedinte al Senatului a lui Mircea Geoana.
Solicitarea a fost facuta in plenul Senatului dupa ce marti Biroul Permanent a decis scoaterea de pe ordinea de zi a cererii PDL. Democrat-liberalii si-au mobilizat si oamenii pentru sedinta de plen, fiind prezenti inclusiv ministrii-senatori.
In urma solicitarii lui Campanu, presedintele Senatului, Mircea Geoana a dat cuvantul grupurilor parlamentare sa se pronunte de la tribuna Senatului pe aceasta solicitare.
Razboiul declaratilor pe procedura
Senatorii PSD si PNL au declarat neconstitutionala cererea PDL de revocare a presedintelui Senatului si i-au solicitat lui Mircea Geoana sa nu o supuna la vot.
Ioan Chelaru, senator PSD: "Suntem in urmatoarea situatie: unul dintre colegii nostri, senator cu toate drepturile, caci nu avem doua categorii de senatori, a cerut modificarea ordinii de zi si intro