Românii sunt invitaţi să stingă lumina pe data de 27 martie, într-un gest ecologic devenit deja o tradiţie. Pe 27 martie, de la 20.30, WWF România, alături de partenerii şi susţinătorii organizaţiei va da tonul stingerii luminilor din zeci de oraşe, clădiri proeminente şi instituţii, se arată într-un comunicat de presă. România se alătură pentru a doua oară campaniei globale Earth Hour (Ora Pământului).
Românii sunt invitaţi să stingă lumina pe data de 27 martie, într-un gest ecologic devenit deja o tradiţie. Pe 27 martie, de la 20.30, WWF România, alături de partenerii şi susţinătorii organizaţiei va da tonul stingerii luminilor din zeci de oraşe, clădiri proeminente şi instituţii, se arată într-un comunicat de presă.
România se alătură pentru a doua oară campaniei globale Earth Hour (Ora Pământului), până acum cea mai mare manifestare de mediu din toate timpurile.
WWF transmite în acest an mesajul campaniei prin intermediul a doi ambasadori Earth Hour : ambasadorul britanic la Bucureşti, Robin Barnett şi Zoli Toth, membru al trupei Sistem.
"Earth Hour este un moment de afirmarea a responsabilităţii fiecăruia dintre noi, pentru felul în care alegem să trăim. Pentru impactul pe care stilul nostru de viaţă, de la marile aglomerări urbane la micile gesturi cotidiene îl are asupra naturii și asupra vieţii pe planetă. Stă în puterea noastră să dăm un semnal că am devenit mai constienţi de asta şi în România şi că suntem pregătiţi să ne implicăm. Schimbările climatice şi degradarea mediului nu afectează doar speciile sălbatice de pe continente îndepărtate, ele afectează calitatea vieţii noastre de fiecare zi", spune Luminiţa Tănasie, director WWF România.
"Schimbările climatice sunt deja vizibile. Chiar zilele acestea am fost martorii unor variaţii bruşte de temperatură, iar inundaţii masive şi secete prelungite au afectat constant România în