Peretele unui monument istoric din centrul istoric s-a prăbuşit în curtea unui imobil de peste stradă de sediul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului
CITIŢI ŞI:
Autorii filmuleţelor porno cu minore din Cisnădie au fost lăsaţi în libertate
Peste 1500 de sibieni sunt și șomeri și angajați
Viteza de peste 100 de kilometri pe oră cu care vântul a bătut azi noapte peste capitala judeţului a lăsat „răni” adânci pe acoperişurile caselor şi blocurilor din oraş, dar şi în buzunarele celor care locuiesc aici şi trebuie să suporte cheltuielile de reparaţii.
Prima victimă a fost făcută aproape de miezul nopţii, pe strada Mitropoliei, peretele podului unei clădiri monument istoric, datând din anii 1500, prăbuşindu-se la pământ, în curtea vecină, spre disperarea locatarilor. “Am crezut că e cutremur. Noroc că nu a fost nimeni în curte în acel moment, nu ştiu ce s-ar fi putut întâmpla”, povesteşte speriată, Viorica Mihaiu, locatară din curtea vecină.
Oamenii s-au trezit cu o grămadă de cărămizi şi moloz în curte şi s-au îngrozit. “E o clădire veche pe care proprietarul refuză să o renoveze. Noi am făcut din 2006 demersuri către primărie ca să îl oblige pe acest domn să facă ceva cu clădirea pentru că am anticipat un eveniment ca acesta. Nu s-a întâmplat nimic, după cum se vede”, a explicat şi Marcel Ene, un alt locatar care locuieşte în aceiaşi zonă. Afirmaţiile oamenilor sunt întărite de şeful Insectoratului în Construcţii care susţine că acea clădire constituie un adevărat pericol public. “Trebuie făcută o expertiză rapid şi efectuate reabilitări”, spune Sorin Şerbu, şeful Inspectoratului în Construcţii din Sibiu.