Schimbarea numelui pe cale administrativă este o procedură mult mai simplă pentru cetăţeanul de rând care nu este mulţumit de numele actual. Anul trecut, după cum ne-a declarat directorul Direcţiei Judeţene Comunitare de Evidenţă a Persoanelor Braşov, Gabriela Ungureanu (foto), au fost aprobate şi emise 94 Dispoziţii ale Preşedintelui Consiliului Judeţean de schimbarea pe cale administrativă a numelui persoanelor fizice.
Îşi pot schimba numele persoanele care au numele actual format din expresii indecente, ridicole ori transformat prin traducere sau în alt mod, când persoana în cauză a folosit în mod permanent, în exercitarea profesiei, numele pe care doreşte să îl obţină, făcând dovada cu privire la aceasta, precum şi asupra faptului că este cunoscută în societate sub acest nume, când, din neatenţia ofiţerilor de stare civilă ori ca urmare a necunoaşterii reglementărilor legale în materie, au fost efectuate menţiuni greşite în registrele de stare civilă ori au fost eliberate certificate de stare civilă cu nume eronate, în baza cărora au fost eliberate alte acte, când persoana în cauză are nume de familie sau prenume format din mai multe cuvinte, de regulă reunite, şi doreşte schimbarea acestuia şi alte altele.
În cazul în care în localitatea respectivă nu funcţionează serviciu public comunitar de evidenţă a persoanelor, cererea de schimbare a numelui se depune la primăria din localitate. Schimbarea numelui pe cale administrativă este o procedură mult mai simplă pentru cetăţeanul de rând care nu este mulţumit de numele actual. Anul trecut, după cum ne-a declarat directorul Direcţiei Judeţene Comunitare de Evidenţă a Persoanelor Braşov, Gabriela Ungureanu (foto), au fost aprobate şi emise 94 Dispoziţii ale Preşedintelui Consiliului Judeţean de schimbarea pe cale administrativă a numelui persoanelor fizice.
Îşi pot schimba numele persoanele care au