Un băieţel de zece ani, bolnav de leucemie şi internat într-un spital, află că mai are de trăit fix 12 zile. Asistenta care-l îngrijeşte îl convinge să se joace de-a viaţa: să trăiască câte zece ani într-o zi, recuperând ceea ce Dumnezeu decide să-i ia odată cu diagnosticul crunt pus de “boul” de doctor Dusseldorf. Sursa: Teatrul BulandraSursa: Teatrul BulandraSursa: Teatrul Bulandra
1 /.
Aceasta este povestea din Oscar şi Tanti Roz, piesa care a avut avanpremiera la Teatrul Bulandra din Bucureşti, la sfârşitul săptămânii trecute. Un spectacol de teatru de două ore care îţi aminteşte că în orice clipă poţi să nu mai fii.
Pe scenă, băieţelul Oscar este jucat de actorul Marius Manole, iar Tanti Roz, asistenta cu vârsta formată din 13 cifre, fostă luptătoare de wrestling, de Oana Pellea. Alături de cei doi, în piesa regizată de Chris Simion, după textul lui Eric Emmanuell Schmitt, mai joacă Antoaneta Cojocaru (Peggy Blue) şi Cristina Casian (Bacon).
Regizoarea piesei de la Bulandra – care are următoarele reprezentaţii pe 21, 23, 24 şi 25 martie şi premiera oficială pe 10 aprilie – a vorbit pentru evz.ro despre mesajul spectacolul, importanţa lui Tanti Roz în secţiile de oncologie din România şi munca de patru luni la spectacolul care-l readuce în atenţia publicului pe tânărul actor Marius Manole, revelaţia noului val de artişti.
evz.ro: Care este mesajul din "Oscar şi Tanti Roz"? De ce să mergi la un astfel de spectacol?
Chris Simion: Mesajul este dat chiar de o replică din spectacol - "Priveşte lumea în fiecare zi, ca şi când ai vedea-o pentru întâia oară". În ultimele lui 12 zile de viaţă, Oscar, un băieţel de zece ani, îţi întinde mâna şi te învaţă să mori şi să trăieşti în acelaşi timp cu el, să traversezi existenţa de la frică la împăcare împreună cu el, de la necredinţa în Dumnezeu la revelaţie, d