Alpinistul pleacă într-o expediţie pe cel mai periculos vârf din Himalaya. Tânărul şi-a făcut astăzi ultimele bagaje, în care a strecurat câteva cărţi de medicină şi de istorie, pe care le va citi în cort.
Astăzi a început numărătoarea inversă pentru expediţia „Slatina – Annapurna 2010”. Alpinistul Horia Colibăşanu a plecat, imediat după orele prânzului, spre Budapesta. „De acolo urmează să iau avionul înspre Nepal”, a spus timişoreanul. Cea mai mare parte din bagaje constă în aparatura de care Horia are nevoie pe munte ca să comunice cu familia şi cu prietenii.
„Am primit un telefon prin satelit de la un bun prieten de la Deltatel, care m-a ajutat pentru această expediţie. O să pot comunica uşor cu cei din ţară, evident în limita bateriilor. Am mai luat cu mine aparate foto şi camere de filmat speciale, pentru că data trecută am avut un aparat foto obişnuit care din cauza frigului, probabil a îngheţat, nu a mai funcţionat. De data asta nu mai car inutil cu mine echipamente care să nu mă ajute”, a spus Colibăşanu.
Pe lângă partea tehnică, alpinistul şi-a mai pus în bagaje şi cărţi, de dimensiunea unor enciclopedii, unele despre implanturile dentare. „Acasă am puţin timp să studiez. Într-o expediţie, după tot efortul dintr-o zi, când stau în cort, nu am altceva de făcut şi profit de tot acel timp ca să mai citesc despre noutăţi. Dar am şi cărţi relaxante”, a spus Colibăşanu.
În expediţia din acest an, Horia a primit de la anticariatul „Adevărul” cartea lui Niculae Baticu „Amintirile unui alpinist“, iar din colecţia de lux, cartea semnată de autorul Mark Twain – „Jurnalul lui Adam şi Al Evei”. El a mai ales „Jurnal Bolivian”, de Ernesto Che Guevara şi „Narcis şi Gură-de-Aur”, de Hermann Hesse.
Alte performanţe
Horia Colibăşanu are 32 de ani, de profesie este stomatolog, meserie pe care o şi prac