O echipa de experti de la Universitatea Oxford a descoperit, in urma unor calcule, ca momentul ideal din zi pentru pauza de cafea este ora 11.00.
Insa nu doar ora este importanta, aceasta depinde de mai multe variabile, cum ar fi F, care desemneaza aroma, savoarea cafelei, E, care vorbeste despre mediul inconjurator, locul in care aceasta este savurata, P, recipientul din care este consumata, C, care se refera la persoanele cu care iti bei cafeaua si T, care reprezinta momentul din zi in care iti place sa-ti bei cafeaua. Rezultatul este M, care desemneaza tot acest cumul de conditii indeplinite.
Cu alte cuvinte, nu doar momentul este important, ci si luminile din incapere, muzica, aroma bauturii, dat si compania de care te bucuri, relateaza Daily Mail. Asa s-a ajuns la formula matematica M = 0.5 x F + 0.5 x E + 0.3 x P + 0.15 x C + 0.05 x T.
Iar concluzia este ca ora 11 e ideala pentru aceasta pauza, petrecuta intr-o incapere bine luminata, in compania prietenilor si cu un fundal sonor asigurat de muzica lui Marianne Faithfull.
Toate acestea influenteaza felul in care creierul percepe gustul si placerea pe care ti-o dau o bautura sau un fel de mancare. Din cercetarile comandate de Starbucks a reiesit ca muzica cea mai potrivita pentru savurarea cafelei este, totusi, cea de opera, Puccini fiind cea mai buna recomandare. Dintre artistii moderni, potriviti sunt cei cu o voce joasa, mai arata cercetarea.
Cat despre aroma, interesant este ca 80% din succes se datoreaza nasului si nu limbii care percepe gustul.
O echipa de experti de la Universitatea Oxford a descoperit, in urma unor calcule, ca momentul ideal din zi pentru pauza de cafea este ora 11.00.
Insa nu doar ora este importanta, aceasta depinde de mai multe variabile, cum ar fi F, care desemneaza aroma, savoarea cafelei, E, c