Industriaşii români au numai reproşuri la adresa premierului Emil Boc, în raport cu politicile fiscale implementate de Guvern.
Ieri, la Craiova, reprezentanţii UGIR - 1903 au criticat dur măsurile anticriză marca „Boc”. „Am văzut şi eu azi câteva date de la comisia naţională de statistică. Evaluarea noastră comună, inclusiv cu agenţii economici din Dolj, arată că suntem departe, din nefericire, de ieşirea din criză. Nu există nimic care să confirme un eveniment real al economiei. Momentul dificil al crizei nu a fost depăşit, aşa cum afirmă premierul,” a declarat preşedintele UGIR -1903, Ioan Cezar Corâci. Corâci consideră că România va ieşi din criză abia peste 2-3 ani, asta contrar previziunilor optimiste venite din partea premierului Emil Boc.
„Suntem cea mai afectată ţară de criză din Uniunea Europeană”
Industriaşii se arată extrem de îngrijoraţi faţă de cifrele disponibilizaţilor de pe piaţa forţei de muncă din România. Conform statisticilor sunt trimişi acasă în fiecare lună aproximativ 30 de mii de români. Anul trecut, UGIR a disponibilizat aproximativ 16 la sută din personal din cauza restrângerii de activitate, asta în condiţiile în care Uniunea Europeană asigură un sfert din PIB-ul României.
„Suntem una dintre ţările cele mai afectate de criză din UE. A existat un singur lucru bun: stabilitatea monetară şi inflaţia. Aici, Banca Naţională şi-a făcut datoria pentru că dacă am fi scăpat din mână şi aceşti indicatori probabil că aţi fi asistat la fenomene la care nici nu vreau să mă gândesc” , a adăugat Corîci.
UGIR îi trimite lui Boc 10 măsuri anticriză
La finele lui martie reprezentanţii UGIR - 1903 îi vor trimite premierului Emil Boc un set de 10 măsuri anticriză. Printre acestea se numără investiţiile în infrastructură susţinute de fondurile europene şi neimpozitarea profitului reinvestit.
„Foarte grav este că e