Ieşirea României din criză se amână. Potrivit reprezentanţilor Confederaţiei Patronale UGIR 1903 din România, nu există semne care să confirme un reviriment al economiei, astfel că în ţara noastră criza s-ar putea prelungi cel puţin un an sau doi.
Chiar dacă la nivel internaţional şi european există semnalele unei revigorări economice, nu acelaşi lucru se întâmplă şi în România.
„Suntem îngrijoraţi. Evaluarea noastră este că suntem departe de a ieşi din criză. Nu există nimic care să confirme un reviriment“, a declarat Cezar Corâci, preşedintele Confederaţiei Patronale UGIR 1903 din România, la conferinţa cu tema „Relansarea economică – între oportunităţi şi riscuri pentru mediul de afaceri“, organizată ieri la Craiova, în urma unei întâlniri între conducerea Camerei de Comerţ şi Industrie (CCI), UGIR 1903 şi o serie de reprezentanţi ai mediului de afaceri din Dolj.
Acesta a explicat că există îngrijorare vizavi de faptul că de la începutul anului şi până în prezent, lunar, aproximativ 30.000 de români îşi pierd slujbele şi că gradul de ocupare al forţei de muncă este foarte scăzut.
„Într-un scenariu optimist, criza în România va continua încă un an, doi“, a adăugat Cezar Corâci, care a atenţionat asupra faptului că două dintre problemele majore cu care se confruntă IMM-urile la ora actuală sunt lipsa comenzilor şi a lichidităţilor.
„Se impune adoptarea şi aplicarea unor măsuri imediate în plan economic şi social“
Una dintre ideile subliniate de reprezentanţii UGIR 1903 şi ai CCI Dolj pentru a duce la o revigorare a mediului de afaceri din România este nevoie de adoptarea unor măsuri urgente de stopare a declinului şi care să ducă la o relansare economică rapidă.
„În cadrul întâlnirii cu reprezentanţii mediului de afaceri din Dolj s-au determinat problemele legate de criză şi situaţia economică grea în care se