România poate ajunge în situaţia Greciei, în cazul în care cheltuielile publice scapă de sub control. O spune premierul Emil Boc, după întâlnirea de vineri cu sindicaliştii. Premierul cere sindicatelor să înţeleagă că nu îşi permite luxul de a renunţa la legile salarizării şi pensiilor, necesare pentru reformarea statului.
România poate ajunge în situaţia Greciei, în cazul în care cheltuielile publice scapă de sub control. O spune premierul Emil Boc (audio), după întâlnirea de vineri cu sindicaliştii.
Premierul cere sindicatelor să înţeleagă că nu îşi permite luxul de a renunţa la legile salarizării şi pensiilor, necesare pentru reformarea statului.
"Dacă oprim reforma, pe termen mediu, ajungem în situaţia Greciei. Susţin dialogul social şi sunt de acord că legile salarizării şi pensiilor pot fi îmbunătăţite, dar trebuie aplicate", afirmă Emil Boc.
Sindicaliştii se vor întâlni, săptămâna viitoare, cu reprezentanţii Ministerelor Muncii, Finanţelor, Internelor şi Justiţiei. Cele două părţi vor discuta despre modificarea legilor privind salarizarea unică şi pensiile.
Vice-preşedintele Cartel Alfa, Petru Dandea spune după întâlnirea de vineri de la Guvern cu premierul şi ministrul Muncii că sindicaliştii au prezentat principalele revendicări şi au stabilit un calendar de întâlniri pentru săptămâna viitoare.
Acţiunile de protest stabilite rămân aceleaşi, dar în funcţie de concluziile discuţiilor şi de soluţiile stabilite, calendarul se poate modifica, precizează Dandea.
Liderii sindicali i-au spus premierului Emil Boc că legea salarizării unitare a fost aplicată greşit, iar profesorii cu salarii de opt sute - nouă sute de lei au pierdut din venituri, în timp ce procurorii şi judecătorii, "aflaţi în vârful piramidei" au primit mai mulţi bani. Emil Boc, despre legea salarizării.
România poate ajunge în situaţia Greciei, în cazul