Liceul de Muzică Sigismund Toduţă a marcat în aceste zile, printr-un spectacol al formaţiilor instrumentale şi vocale, la Casa Universitarilor, şi mai multe manifestări artistice, cei 60 de ani împliniţi de la înfiinţarea şcolii.
Cu prilejul aniversării a fost lansată o monografie, cu mărturii ale absolvenţilor cu cariere de prestigiu, coordonată de umoristul Cornel Udrea.
La lansarea monografiei au luat cuvântul primul director Mihai Gutmann, primul absolvent, compozitorul Cornel Ţăranu şi a fost evocată personalitatea fostului director Lentin Chişu, dispărut de câţiva ani, al cărui portret a fost instalat în Sala festivă.
Gutmann s-a referit la primii paşi făcuţi în calitatea de director al şcolii, când umbla prin satele Transilvaniei, în căutarea de talente muzicale. Cornel Ţăranu a evocat personalitatea compozitorului Sigismund Toduţă, patronul spiritual al şcolii.
În final discursului, Ţăranu a deplâns faptul că toate instituţiile muzicale de învăţământ din Cluj, liceul, academia şi Filarmonica sunt condamnate să funcţioneze în sedii închiriate.
Despre Leontin Chişu, alt dascăl de prestigiu al liceului s-a spus că era foarte bine organizat, iar în timpul său în şcoală trona ordinea şi disciplina.
Cristina Anca Hodorogea, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean i-a felicitat pe elevii şi dascălii şcolii, cu prilejul concertului omagial, recunoscând meritele acestora, care aduc cele mai multe premii naţionale şi internaţionale dintre toate şcolile clujene.
În cele 60 de promoţii, câteva mii de absolvenţi au luat drumul şcolilor, universităţilor, filarmonicilor şi operelor din ţară şi străinătate, având în multe ţări din toată lumea poziţii de vârf, printre solişti şi conducători de orchestre.