Directorul ITM Bucureşti, Constantin Bujor, a declarat că poate începe o anchetă în cazul lui Carmen Cîciu doar dacă femeia decedează. Sindicaliştii spun că stresul şi suprasolicitarea la locul de muncă nu se pot dovedi, însă procurorii au demarat cercetări pentru a descoperi cine este vinovat în cazul Cîciu.
Carmen Ramona Cîciu se află de cinci zile în comă profundă, iar starea ei s-a înrăutăţit în ultimele 24 de ore din cauza leziunilor cerebrale. Medicii spun că este aproape imposibil ca femeia să-şi mai revină după ce creierul ei nu a primit oxigen aproape 15 minute.
Mai citeşte şi:
Şeful ITM Bucureşti, la plimbare cu subalterna preferată
Vezi aici galeria FOTO cu directorul ITM la plimbare cu subalterna
Tânăra, în vârstă de 34 de ani, este mama a doi copii gemeni în vârstă de 3 ani şi lucrează ca programator la firma Ipsos Interactive Services. Colegii spun că în firma lor se muncea din greu, fără pauze, şi că femeia a cedat din cauza stresului.
„Angajaţii sunt obligaţi să rămână mult noaptea peste program pentru a termina proiectele. În ultimul timp, persoanele de o anumită specializare au fost obligate să înveţe programare fără să aibă pregătirea necesară. Acesta este şi cazul lui Carmen", a spus una dintre fostele angajate Ipsos.
Ieri, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6 Bucureşti s-au sesizat din oficiu şi efectuează cercetări în dosarul nr. 4040/P/2010, având ca obiect aplicarea şi respectarea normelor cuprinse în Legea nr. 319/2006 privind securitatea şi sănătatea în muncă.
„Este pentru prima dată când procurorii din Bucureşti se sesizează în astfel de cazuri", a spus Florentina Gavadia, prim-procuror la Parchetul Judecătoriei Sector 6.
Ea a adăugat că cercetările se efectuează în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor în care victima Cîciu Carmen