Tânărul de 16 ani practică „street magic" de mai bine de un an. A învăţat de unul singur şi a ajuns ca zeci de trecători să se oprească pentru a-i urmări trucurile.
De când se ştie, a fost atras de arta iluzionismului. A moştenit această dragoste de la bunicul şi tatăl lui, care, atunci când era copil, îl încântau cu mici trucuri. „În urmă cu doi ani am început să iau mai în serios iluzionismul. Şi asta pentru că un prieten de-al meu făcea diferite trucuri, care m-au impresionat", povesteşte adolescentul. A început să se intereseze despre această artă şi a făcut rost de o sumedenie de cărţi şi DVD-uri, pe care le-a parcurs singur şi care i-au fost de un real folos în „meseria" aleasă. „Am învăţat singur. Recunosc că e nevoie de multă răbdare, îndemânare şi un gram de talent pentru a te perfecţiona în acest domeniu", spune zâmbind Andrei.
Face să apară şi să dispară obiecte
Andrei Babici este unul dintre cei trei iluzionişti „oficiali" din oraş. Pentru că nu are un spaţiu unde să-şi prezinte numerele de iluzionism, micul magician se desfăşoară pe unde poate: în incinta liceului, în pub-uri sau chiar în plină stradă, spre deliciul trecătorilor. „Înarmat" cu monede, cărţi de joc şi eşarfe, Andrei îşi impresionează, de fiecare dată, audienţa. Monedele apar sau dispar sub ochii celor prezenţi, iar cărţile de joc se întorc singure în pachet sau îşi schimbă culoarea. La fel stă treaba şi când vine vorba de eşarfe. Nu o singură dată, numele lui a fost asociat cu cel al lui David Blaine, tocmai pentru că face „street magic". În mâna lui, lucrurile par foarte simple şi parcă totul merge de la sine. „De fiecare dată, cei prezenţi rămân şocaţi. Asta e cea mai mare satisfacţie a mea, pentru că nu poate însemna altceva decât că trucul meu a reuşit", spune Andrei.
Peste 100 de trucuri
Tânărul spune că ştie peste 100 de trucuri şi