Acţiunea în instanţă a fost iniţiată de câteva asociaţii de protecţia mediului, iar decizia Curţii de Apel Braşov este irevocabilă. Reprezentanţii companiei spun că activitatea societăţii nu este afectată, întrucât documentul îşi pierde relevanţa după finalizarea construcţiei fabricii.
Mai citiţi şi:
Război imobiliar pentru terenul Kronospan
Curtea de Apel Braşov a decis să suspende prin sentinţă definitivă şi irevocabilă acordul de mediu emis de Agenţia pentru Protecţia Mediului Braşov pentru fabrica Kronospan din cartierul Stupini. În schimb, reprezentanţii companiei spun că decizia nu are nicio consecinţă legală faţă de activitatea societăţii.
Conducerea companiei a declarat într-un comunicat de presă emis către „Mediafax", că suspendarea efectelor Acordului de Mediu „nu are nicio consecinţă legală faţă de activitatea societăţii", iar, odată finalizată construcţia fabricii, acordul de mediu îşi pierde relevanţa executorie, „deoarece acest act administrativ fixează obligaţiile legale ale titularului exclusiv pe perioada executării investiţiei".
„Suspendarea nu are consecinţe"
În luna iunie a anului trecut, Centrul Independent pentru Dezvoltarea Resurselor de Mediu (CIDRM) şi Asociaţia „Braşovul Verde" au iniţiat o acţiune în instanţă pentru anularea acestui document, deoarece, susţineau ei, firma nu ar mai fi putut obţine un nou acord de mediu pentru realizarea construcţiei atâta timp cât cel acordat iniţial expirase. Tribunalul Braşov a respins cererea de suspendare formulată de către asociaţiile de protecţia mediului, iar acestea au făcut recurs la Curtea de Apel.
„Societatea Kronospan Romania SRL a finalizat construcţia de la Braşov şi a realizat recepţia lucrărilor de construcţie. Din moment ce societatea a finalizat toate activităţile de construire aprobate prin autorizaţia de construcţie, aceste construcţii fiind inclu