Continuăm pledoaria pentru mişcare, invitând părinţii să-şi îndrume copiii spre sport. Adevărul de Seară vă oferă săptămânal informaţii utile despre cluburile unde pot fi îndrumaţi juniorii
Puţini sunt taţii care nu au fost contaminaţi cu „microbul sportului cu balonul rotund" şi care să nu viseze să-şi vadă băieţii ajunşi fotbalişti.
Cel mai popular sport are şi în Galaţi o ofertă bogată în materie de cluburi care pregătesc juniori şi, în plus, nici nu este costisitor.
Aurelian Drăgan, antrenor federal zonal pentru juniori şi totodată şeful Centrului de juniori de la FCM Dunărea, spune că cel mai important câştig pentru un copil este „smulgerea" acestuia din faţa calculatorului.
„Computerul este criminalul sănătăţii copiilor în secolul 21. Le ocupă timpul în detrimentul mişcării şi implicit al sănătăţii. Dacă în urmă cu câţiva ani, începeam selecţia pe la 9-10 ani, acum este nevoie să începem mai devreme, chiar de la şase ani, ca să prindă plăcerea de a face sport înainte a fi cuceriţi de calculator".
Aurelian Drăgan a subliniat contribuţia fotbalului în educaţia copilului.
„Fotbalul oferă copilului echilibru emoţional. Le dezvoltă capacitatea de refacere psihică după înfrângeri, le oferă şi o capacitate deosebită de concentrare în momentele decisive. Chiar dacă numai cei dotaţi genetic ajung la performanţă, toţi au marele câştig de a fi mai sănătoşi şi de a dobândi caractere mai puternice".
La FCM Dunărea, nu se precepe nicio taxă. Părinţii trebuie să le asigure puştilor doar treningurile pentru antrenament şi încălţămintea.
O pereche de ghete de fotbal costă minimum 100 de lei. La acest club, selecţia începe la opt ani şi continuă până la 14-15 ani.
Ion Gheorghiţă şi Cătălin Chicoş sunt antrenorii grupei celor mai mici juniori, născuţi în 2001 şi 2002, în timp ce Popa Gheorghiţă, Mihai Alexa, Cătălin S