Haideţi să rîdem mînzeşte puţin că e weekend şi merită stricat. E de reluat ştirea mîndră dată de presa de business românească: trei români în topul Forbes internaţional. Veşti bune şi la nivel mondial: numărul miliardarilor lumii a crescut cu vreo 200. pentru că sînt oameni deosebiţi. Şi criza ne scoate tuturor în evidenţă calităţile, nu-i aşa?
Patriciu – locul 437 cu 2,2 md. dolari
Ioan Niculae – locul 880 cu 1,1 miliarde
Ion Ţiriac – locul 937 cu 1 miliard
Ucraina a avut o producţie şi mai frumoasă de miliardari. Întrebaţi-i pe ucrainieni – şi ăia o duc foarte bine.
Ce n-am găsit şi tot caut (poate mă ajutaţi voi, între timp mai rog şi eu specialişti să-mi răspundă) ar fi o explicaţie decentă pentru această înflorire a afacerilor într-o ţară unde se produc dustere şi carduri de credit şi foarte multe alte lucruri, cifrele oficiale vorbesc de la sine. Bun, se poate ca oamenii de la Forbes să fi descoperit mai tîrziu oameni care erau bogaţi de dinainte de criză.
Aceşti oameni sînt nişte genii, nişte tipi deosebiţi, care fac nişte afaceri minunate. Şi care sînt nedreptăţiţi de presa din România care nu le spune adevăratele fabuloase poveşti de succes care ne-ar inspira teribil pe toţi.
Deci, din gama întrebărilor simple care m-au făcut celebru pentru superficialitate şi marxism: cum de s-au îmbogăţit oamenii ăştia pe timp de criză? sau poate le convine criza, poate este mediul perfect pentru o afacere cum se cuvine?
Patriciu şi Georgia
Frumos şi noul editorial al lui Dinu Patriciu. O mică meditaţie despre Georgia care mă face să tremur pentru bieţii oameni de acolo cărora li se pregătesc experimente premiate deja de membrii sectei “mîinii invizibile”. Viitorul stă în Georgia, în timp ce europa e plină de hoţi politicieni pe care nu te poţi baza.
„The Liberty Act”, amendamentul constituţional votat de parlamentul