Aveţi grijă ce băgaţi în portofel, pentru că s-ar putea să vă treziţi că banii pe care îi aveţi n-au nici o valoare, la propriu! Hârtiile de 100 şi 500 de lei sunt cel mai des plasate de falsificatori, în special la magazinele de cartier
Reporterii Click! au dovada. Un cititor ne-a adus la redacţie o bancnotă de 100 de lei falsă, primită de vânzătoarea unei cofetării din Capitală.
A vândut două prăjituri şi a primit în schimb o bancnotă de 100 de lei falsă, la care, evident, a dat şi rest. Nu a observat că hârtia nu avea nici o valoare. Ea a putut fi păcălită uşor, nu însă şi şeful ei, care, la sfârşitul zilei, când a făcut monetarul, şi-a dat seama că bancnota nu e autentică.
Gândindu-se că în situaţia lor s-ar putea afla şi alţii, au vrut să tragă un semnal de alarmă. Aşa că au adus banii la redacţia Click!.
După ce am examinat-o atent, am dat-o pe mâna unor profesionişti. Poliţiştii de la Brigada de Combatere a Crimei Organizate şi Antidrog Bucureşti au preluat hârtia pentru expertiză.
„Cele mai multe bancnote româneşti falsificate sunt cele de 100 şi de 500 de lei. Acestea sunt plasate, de regulă, în pieţe, târguri şi în magazinele mici, de cartier. De obicei, falsificatorii sunt tineri, până în 30 de ani, care fie au mare nevoie de bani, fie sunt copii de bani gata, dornici de aventură. Aceştia au diverse metode de falsificare, cea mai rudimentară fiind folosirea unei imprimante performante", ne-a spus Vasile Militaru, ofiţer la Crimă Organizată.
Citiţi articolul integral aici