Adrian şi-a descoperit talentul din copilărie, iar acum cântă muzică lăutărească, de petrecere sau cafe concert, la restaurante, nunţi şi chefuri. Adrian spune că nu se vede făcând altceva în afară de muzică, artă devenită o adevărată tradiţie în familia sa.
„Tatăl meu este dirijor la Ansamblul Crişana şi profesor de muzică la Liceul de Muzică din Oradea. Părinţii mei m-au încurajat foarte mult în acest sens şi mie-mi place foarte mult”, povesteşte artistul.
Adrian a participat de mic la concursurile de muzică dedicate copiilor, unde a câştigat o mulţime de premii. A urmat liceul de muzică, unde tatăl lui este profesor, după care s-a înscris la Facultatea de Muzică din Oradea. „Îmi place să cânt muzica pe care o ascultă lumea. Dacă trebuie să cânt lăutărească o să cânt, atâta timp cât cei care mă ascultă se simt bine”, povesteşte muzicantul.
Menestrelul de Oradea
Când era încă elev de liceu, Adrian a câştigat Olimpiada de folclor de la Ploieşti. Era atunci elev în clasa a X-a. „Este un premiu important pentru mine şi mă mândresc cu el chiar şi acum, cu toate că a trecut destul de mult timp de atunci”, spune muzicantul.
Toate preocupările lui Adrian Miescu sunt legate de muzică. El este profesor de muzică populară, cu jumătate de normă la Palatul Copiilor din Oradea, este membru în Ansamblul Crişana, unde lucrează împreună cu tatăl său şi cântă la restaurante, la nunţi şi petreceri. „Cel mai mult îmi place să cânt pentru oameni la petreceri. Acolo pot să cânt liber şi să mă joc cu versurile melodiilor care îmi sunt cerute”, spune Adrian.
La festival în China
Tânărul artist cântă la vioară simplă, la vioară cu goarnă şi din voce. Orădenii îl pot asculta la diverse restaurante din oraş sau la nunţi. „Muzica este viaţa mea şi dacă din asta pot să câştig şi bani este foarte bine. Sunt chemat şi la pet