Softul University Management System le permite tinerilor să afle situaţia şcolară de oriunde, printr-un click. Din păcate, datele nu sunt mereu actualizate, iar studenţii se trezesc cu restanţe sau cu penalităţi la plata taxelor.
Studenţii târgovişteni nu mai sunt nevoiţi să stea la coadă la uşa secretariatelor din facultăţi ca să afle ce note au sau dacă sunt la zi cu plata taxelor. Începând din acest an universitar, ei au acces online la datele despre situaţia lor şcolară, prin intermediul unui soft implementat la nivelul universităţii. „Folosim de un an şi jumătate softul University Management System (UMS). L-am implementat şi funcţionează”, spune profesorul universitar doctor Constantin Ghiţă, prorectorul Universităţii „Valahia” Târgovişte. Din păcate, uneori softul îi pune în încurcătură pe tineri, care se trezesc că sunt restanţieri sau că au de plătit penalităţi.
În sesiune, softul se dă peste cap
Softul este folosit atât de personalul secretariatelor, cât şi de studenţi. Aceştia pot intra de acasă ca să verifice dacă au probleme la facultate. „Softul are două componente. O parte este pentru secretariat, iar cealaltă pentru studenţi. Secretarele introduc datele personale şi cele legate de situaţia şcolară a fiecărui student. Pe baza CNP-ului se generează un cont. Fiecare student poate intra de la calculator în contul lui”, explică lector universitar doctor Marius Coman, cel care se ocupă de noul soft. Acesta recunoaşte că au fost probleme în timpul sesiunii şi imediat după. „Au fost unele probleme pentru că nu se actualizaseră datele. Unii studenţi s-au trezit restanţieri sau cu penalităţi, deşi nu era cazul”, a precizat Marius Coman. Printre tinerii care s-au văzut încurcaţi de noul program se numără şi Raluca, studentă în anul I, la specializarea Finanţe-Bănci. „Au fost probleme în sesiune. Datele nu s-au introdus imediat şi nu ştiam c