Până în 15 aprilie, vor fi împădurite 244 de hectare defrişate. Cele 14 Ocoale Silvice din judeţ vor folosi pentru reîmpăduriri puieţi de răşinoase şi foioase care provin din pepinierele proprii.
Anual, perioada 15 martie - 15 aprilie este considerată „Luna pădurii", pentru că în aceste săptămâni se efectuează lucrări de plantare a puieţilor pe suprafeţele forestiere. Tradiţia datează din anul 1902, când ministrul Instrucţiunei Publice şi a Cultelor, Spiru Haret, a instituit „Luna sădirii pomilor".
Acţiunile care se vor desfăşura în „Luna plantării arborilor" sunt coordonate de Direcţia Silvică Maramureş, care a cooptat în program Prefectura Maramureş, Consiliul Judeţean, mai multe primării, precum şi Inspectoratul Şcolar Judeţean. „Acţiunile trebuie să trezească în rândul maramureşenilor şi, mai ales, a tinerilor, dragostea faţă de pădure, dar şi necesitatea ocrotirii codrului din Maramureş. Vom face tot posibilul să-i mobilizăm pe maramureşeni să participe la activităţile de împăduriri, la întreţinerea plantaţiilor tinere, precum şi la acţiunile de curăţare şi igienizare a pădurilor şi spaţiilor verzi", a declarat Gheorghe Petrovan, directorul Direcţiei Silvice Maramureş.
La toate Ocoalele Silvice, se vor organiza acţiuni de plantare a puieţilor cu participarea elevilor, a membrilor ONG-urilor, dar şi a reprezentanţilor organelor administrative locale.
400.000 de puieţi, exportaţi în alte judeţe
„Pe raza Ocolului Silvic Tăuţii Măgherăuş, avem cinci pepiniere de răşinoase şi foioase, cu puieţi viguroşi, apţi pentru plantare în această perioadă", a arătat Florin Vascul, şeful Ocolului Silvic Tăuţean. Pe plan judeţean, urmează a fi plantaţi 1.321.000 de puieţi. În plus, alţi 400.000 de puieţi vor fi „exportaţi" către direcţiile silvice din judeţele Suceava şi Bistriţa Năsăud.
„Suprafaţa care va fi împădu