A ştiut dintotdeauna că va fi profesoară de engleză, iar destinul a făcut ca acum să conducă liceul unde şi-a petrecut cei mai frumoşi ani, Colegiul Naţional Radu Greceanu.
Limba şi literatura engleză i-au marcat copilăria şi adolescenţa şi a de când se ştie a vrut să lucreze în învăţământ. „De la prima oră de engleză, din clasa a V-a am ştiut că voi fi profesoară de engleză. Părinţii au încercat să mă convingă să urmez dreptul, pentru că ei erau avocaţi, dar eu am vrut să fac facultatea de litere”, a povestit Raluca Ivănuş.
Ar putea vorbi ore în şir despre litetarura, cultura şi civilizaţia engleză şi îşi aminteşte cum a fost prima ei întâlnire cu ţara lui Shakespeare. „Eram elevă când am fost prima dată în Marea Britanie. Trecuseră vreo 2 ani de la Revoluţie, iar când am ajuns acolo şi am văzut cum arată lumea civilizată, cum este Anglia şi ce diferenţe sunt faţă de ţara noastră care tocmai ieşise din comunism, am fost profund impresionată. Acolo era totul aşa cum visesem eu”, a spus profesoara.
A predat la un liceu din Marea Britanie
Văzută prin ochii omului matur, Anglia nu mai pare tărâmul făgăduinţei, ci o ţară obişnuită, cu părţi rele şi părţi bune pe care Raluca Ivănuş a ajuns să le cunoască după ce a predat un an de zile la un liceu din Marea Britanie. A descoperit că elevii din România sunt mai buni decât cei de acolo, că sunt mult mai interesaţi să descopere lucruri noi. „Era un liceu particular, iar elevii erau foarte respectuoşi, dar foarte practici. Ei vroiau să ştie strictul necesar. Aveau foarte puţine ore pe săptămână, foarte multe curusuri opţionale de echitaţie, scrimă, gătit şi făceau foarte multă practică în domeniile pe care le studiau. Elevii noştri vor să ştie cât mai multe lucruri, din domenii variate, sunt curioşi, dornici de afirmare”, a spus Raluca Ivănuş.
„Când spui Greceanu, te gândeşti la performanţă”