Noua formă de strâns banii prin școli este cotizatul la acțiunile Antidrog. Scop nobil, mijloace îndoielnice. Acțiunile sunt organizate de asociații cu nume pompoase, afiliate-membre ale altor organisme musai internaționale.
Într-un bar, la spectacolele Antidrog există interdicție de alcool și țigări până la 12 noaptea, după care restricția se ridică, pentru că minorii înaintează în vârstă cu o zi.
La ultimul concert de la Casa de Cultură din Constanța, liceenii și dascălii au fost puși să plătească 30-40 de lei să vadă personaje prea publice precum Anna Lesko. Prestația i-o știți, ceva „între“ și „între“. O știu și părinții liceenilor, educați acum să n-o ia pe căi greșite tocmai de fosta dansatoare într-un bar de noapte de pe malul portului Constanța. Ea este modelul care propovăduiește cumpătarea și conduita fără vicii. În spectacol mai e și Anne’s, și Distinto. Cu ce-or rămâne bieții copii în cap din acest ghiveci muzical? „Proiectului Național Cultural Artă contra Drog 2010 - Flăcări de plăcere… nu de durere“ - așa se cheamă, literă cu literă, campania. Titlu tembel, afiș penibil, colaj grosier – totul de un amatorism jenant. La Constanța, Anna Lesko a fost huiduită și s-a retras de pe scenă până s-au potolit spiritele. Apoi s-a revanșat chemând niște spectatori antidrog să le facă un șou corp la corp. Cum ar veni, suma viciilor să rămână constantă.
Cu banii plătiți pe organizarea de șușe mai bine s-ar angaja psihologi care să fie alături de elevi în școli, acolo de unde începe comportamentul „anti“.