Mediul privat nu a primit niciun alt sprijin din partea statului in afara de trimiterea in somaj, sustine Adrian Nastase, adaugand ca un efect ar fi "munca pana la limitele epuizarii fizice".
Cazul Ramonei Caciu, tanara in varsta de 34 de ani care a intrat in stop cardio-respirator la birou, trebuie sa traga un semnal de alarma, scrie Adrian Nastase pe blog, consultat de ziare.com.
"Este vorba despre un semnal de alarma pentru toti cei responsabili de faptul ca, prin propria incompetenta sau rea-vointa, permit ca aceste cazuri sa devina o obisnuinta sau chiar o norma de crestere a productivitatii muncii. Nimeni nu ar trebui sa poata cere mai mult decat este uman posibil de oferit", scrie Nastase.
Acesta aminteste de declaratiile "cinice" ale presedintelui Basescu, din Japonia, privind cresterea productivitatii muncii pe fondul cresterii somajului.
"Cu cinismul sau binecunoscut, Traian Basescu spune ca perspectiva somajului a dus la cresterea productivitatii muncii. Ca si cum romanii care l-au ales presedinte ar munci doar sub amenintarea somajului", scrie Nastase, adaugand ca epuizarea prin munca "nu si-ar gasi niciodata locul intr-un discurs prezidential sau in discursurile de propaganda ale actualului guvern".
Tinerii angajati au nevoie de un minim de protectie, explica Nastase, in conditiile in care guvernantii au un nivel al productivitatii din ce in ce mai mic.
"Tinerii zilelor noastre au nevoie de un minim de protectie (in primul rand, din partea statului) si pe care PD-L, Traian Basescu si Emil Boc o resping ca pe o bariera in calea productivitatii muncii. De fapt, oamenii muncesc mult mai bine atunci cand nu au grija zilei de maine. Or, guvernantii nostri, cei care ar trebui sa inteleaga cel mai bine aceste lucruri, au ei insisi un nivel al performantei si al productivitatii, din ce in ce mai m