După cinci luni de la finalizarea portului de ambarcatiuni, aleşii locali au stabilit tarifele de închiriere pentru a putea fi dat în folosinţă.
Tarifele sunt diferenţiate în funcţie de dimensiunile ambarcaţiunilor care pot acosta în port. Astfel, pentru ambarcaţiuni mari (lungime 12 m, lăţime 2,40m) se plăteşte 570 lei/lună, pentru ambarcaţiuni mijlocii (lungime 9 m, lăţime 2,20m) se plăteşte 400 lei/lună, iar pentru ambarcaţiuni mici (lungime 6 m, lăţime 2,20m) 260 lei/lună.
„Ele sunt stabilite astfel încât să acopere cheltuielile cu forţa de muncă implicată, cu iluminatul şi semnalizarea costieră, salubrizarea, materiale şi dotări, precum şi recuperarea investiţiei”, se arată în expunerea de motive.
Tarife mai mici la Brăila
Consilierul local Răzvan Avram şi-a arătat îngrijorarea că riscăm să stăm cu portul neocupat din cauza preţurilor mari. Mai mult, posesorii de bărci ar putea să le acosteze în portul de la Brăila, unde tarifele practicate sunt mai mici :
„La Brăila tarifele sunt clasificate după motorul bărcii: ambarcaţiunile sub 15 cai putere- 6 0 de lei pe lună, bărcile între 15 şi 70 de cai putere -75 de lei/ lună, iar bărcile cu motoare peste 70 de cai putere – 150 de lei/ lună”, a spus Răzvan Avram.
Portul are o capacitate de 100 de locuri. Investiţia a fost realizată cu fonduri de la Ministerul Turismului, valoarea portului fiind 3.558.291 lei. Portul a fost dat în administrarea şi întreţinerea Serviciului Administrarea Domeniului Public.