Noile aparate sunt atât de performante încât pot imortaliza pe suport digital chiar şi chipurile vitezomanilor, nu doar bolizii cu care gonesc. Celebrele maşini de 35.000 de euro care aparţin Poliţiei sunt pe cale să creeze o nouă modă printre şoferi: socializarea prin intermediul staţiilor de emisie recepţie
Conform şoferilor profesionişti, care utilizează acest gen de comunicare de mai mulţi ani, ca antidot împotriva radarelor, avertizarea prin staţie este nu doar utilă, ci şi plăcută.
De pildă, la drumurile lungi, când nu ai niciun pasager în maşină, poţi dialoga prin staţie cu alţi şoferi şi astfel scade riscul de a adormi la volan iar timpul trece mai repede.
CITIŢI ŞI:
VIDEO-Drivetestul oficial al noii Dacii Duster
Trabantul electric, ultima găselniţă
„Am un asemenea aparat de mai bine de doi ani. Staţia de emisie-recepţie este de folos mai mult în afara localităţii, la drum lung, deoarece, în oraş, maşinile de poliţie sunt mai greu de depistat", ne-a spus Florin Iordache, şofer profesionist.
Noile radare al Poliţiei Rutiere sunt foarte greu de detectat, din cauza tehnologiei lor performante, detectoarele radar avertizând şoferii când deja este prea târziu.
Marian Alexandrescu, şofer amator, a declarat :
„Am avut detector radar, mi l-au furat din maşină şi nu mi-am mai luat altul, deoarece nu am mai simţit nevoia. Depinde foarte mult de preţul staţiilor de emisie-recepţie. De pildă, daca e până-n trei milioane de lei, poate mi-aş lua, dar mai mult nu aş plăti pentru simplul fapt că mai există şi celălalt sistem de comunicare între şoferi, cel al flashurilor , care nu costă nimic".
Momentan radarele Poliţiei sunt în testare, fiind folosite de oamenii legii doar pentru supravegherea traficului, urmând ca, în termen de aproximativ o lună, să intre efectiv în funcţiune.