Municipalitatea speră să încaseze cu peste 3 miliarde de lei vechi în plus faţă de anul trecut din concesionări şi închirieri.
O analiză asupra componentei "Venituri din proprietate" a bugetului local municipal arată că pentru acest an se preconizează încasări în cuantum de 46,76 miliarde de lei vechi, faţă de 43,22 miliarde în 2009. Rezultă, aşadar, un plus de circa 3,5 miliarde de lei vechi care ar alimenta bugetul din acest an. De unde provine această diferenţă? Din sumele previzionate că vor fi încasate prin închirieri şi concesionări. Astfel, ar urma să fie atrase la acest capitol 41,7 miliarde, cu 3,3 miliarde de lei vechi mai mult decât în 2009. O altă componentă la acest capitol o constituie vărsămintele din profitul net al regiilor autonome, unde pentru acest an au fost dimensionate venituri de circa 5 miliarde de lei vechi, sumă ce provine în exclusivitate de la Compania de Utilităţi Publice Dunărea Brăila. Anul trecut compania a alimentat bugetul local cu 4,9 miliarde de lei vechi, sumă sensibil egală cu previziunea aferentă anului în curs. Municipalitatea speră să încaseze cu peste 3 miliarde de lei vechi în plus faţă de anul trecut din concesionări şi închirieri.
O analiză asupra componentei "Venituri din proprietate" a bugetului local municipal arată că pentru acest an se preconizează încasări în cuantum de 46,76 miliarde de lei vechi, faţă de 43,22 miliarde în 2009. Rezultă, aşadar, un plus de circa 3,5 miliarde de lei vechi care ar alimenta bugetul din acest an. De unde provine această diferenţă? Din sumele previzionate că vor fi încasate prin închirieri şi concesionări. Astfel, ar urma să fie atrase la acest capitol 41,7 miliarde, cu 3,3 miliarde de lei vechi mai mult decât în 2009. O altă componentă la acest capitol o constituie vărsămintele din profitul net al regiilor autonome, unde pentru acest an au fost dimensionate venituri de circ