Acestea s-au prăbuşit în ianuarie cu 73%, la 302 milioane euro, fiind în totalitate participaţii la capital
Pârvan: Scăderea ar trebui să ne facă să fim mai atenţi la ce se va întâmpla în perioada următoare
"Statul trebuie să diminueze birocraţia şi să ofere stabilitate fiscală investitorilor"
Investiţiile străine directe în România s-au redus în prima lună a acestui an de 3,7 ori (cu 73,1%) faţă de ianuarie 2009, până la 302 milioane euro, deficitul de cont curent fiind finanţat integral prin investiţii directe ale nerezidenţilor din România, a anunţat, vineri, banca centrală.
România a înregistrat astfel în ianuarie un deficit de 123 milioane euro, în scădere cu 73,2% faţă de aceeaşi lună din 2009, potrivit datelor publicate de Banca Naţională a României (BNR).
În ianuarie 2009, investiţiile străine directe se cifraseră la 1,123 miliarde euro. BNR a precizat că investiţiile străine directe din prima lună a acestui an au fost în totalitate participaţii la capital.
Pe parcursul anului trecut situaţia investiţiilor străine în România a început să se înrăutăţească treptat, astfel că în 2009, investiţiile străine directe s-au redus cu 48,4% faţă de 2008, până la 4,899 miliarde euro, şi au finanţat deficitul de cont curent în proporţie de 96,9%. Anul trecut, creditele intra-grup reprezentaseră 37,4% din investiţiile străine directe, însumând 1,834 miliarde euro, iar participaţiile la capital, inclusiv profitul reinvestit, 62,6%, respectiv 3,065 miliarde euro.
Pârvan: Luna ianuarie nu este una prea atractivă pentru investiţii
Directorul general al Confederaţiei Naţionale a Patronatului Român (CNPR), Cristian Pârvan ne-a declarat că, în general luna ianuarie nu este una prea atractivă pentru investiţii, însă această scădere înregistrată în prima lună din 2010 ar trebui să ne facă să fim mai atenţi. ''Deşi