Dirijor, instrumentist şi dascăl recunoscut, Ştefan Lupu a înfiinţat cvartetul „Pro muzica" şi corul „Orpheus" de la „Hariclea Darclee".
Profil
Născut: 10 iunie 1956, Braşov.
Studii: Academia de Muzică „George Dima", Cluj.
Ocupaţie: profesor la Liceul de Artă „Hariclea Darclee".
Familie: căsătorit, un fiu absolvent de Drept.
Profesorul Ştefan Lupu, de la Liceul de Artă „Hariclea Darclee", este unul dintre dascălii cu adevărat devotaţi învăţământului muzical.
A absolvit cu nota 10 Academia de Muzică din Cluj, a pregătit generaţii întregi de elevi pasionaţi de muzică şi a pus bazele corului „Orpheus". În cei 30 de ani de activitate la catedră, a avut-o alături pe profesoara Marcica Lupu, de la Liceul Pedagogic, dirijoarea corului „Trison".
„M-am născut în Braşov, într-o familie care a reunit două provincii româneşti. Mama e ardeleancă din Alba Iulia, iar tatăl - moldovean din Vaslui. Am absolvit Liceul de Artă, apoi Academia de Muzică din Cluj. Am început
A înfiinţat un grup de jazz
După doi ani, dascălul a fost detaşat la Şcoala nr. 14, actualmente Liceu de Artă „H. Darclee". La un an de la sosirea în Brăila, s-a căsătorit cu Marcica, profesoară de muzică, împreună cu care a participat la numeroase concursuri şi festivaluri naţionale şi internaţionale. Profesor şi corepetitor la Corul Sindicatului Învăţământ şi al Şcolii nr. 28, Ştefan Lupu a pus bazele, în 1987, unui grup de jazz la Şcoala nr. 14.
„Am obţinut, împreună cu colegii din grup, locul I în 1989, la un festival naţional. Preşedintele juriului a fost reputatul Zsolt Kerestely", ne-a spus profesorul de la Liceul de Artă.
În 1992, Ştefan Lupu a înfiinţat cvartetul de coarde „Pro muzica" al liceului, împreună cu Mariana Marţian, Ioan Popescu şi Ionel Filip. Ult