Romania liberă schimbată. Şi Tolontan şi Comănescu analizează România liberă în noul format propus de Mario Garcia (aici puteţi vedea şi pagini din interiorul ziarului). Faţa ziarului s-a schimbat. Toată lumea observă o moleşeală a subiectelor, dar eu cred că e normală, ştiu cum e să schimbi, te epuizează înainte să te apuci să scrii.
Am citit chestii mişto în ediţia nouă. Un exemplu: Adrian Schiop are o prezentare simplă şi de citit a blogului lui Dragoş Bucur. Plus un editorial care clar arată o schimbare de ton, o abordare nouă. Pe prima pagina nu se vede “marea schimbare”. sînt doar unele mici: 1,9 lei, păstrarea formatului (foarte) mare, ceea ce mie îmi place, şi mai multe titluri, o concepere a primei pagini în funcţie de cum pliezi ziarul etc.
Am răsfoit. Nu s-a schimbat radical. Nu sînt genul să am orgasme la un font nou. important e să atace un conţinut nou. Şi, nu pot să n-o spun, trebuie remarcat că schimbarea României Libere a costat cam cît Evenimentul zilei şi Capital la un loc (150000 RL, 200000 – EVZ plus Capital).
Maghiarii
Azi e ziua maghiarilor. Apar şi excese în mesaje, era de aşteptat. Dar nu pot să nu remarc nişte chestii care se repetă. Un gust al unor jurnalişti (vă amintiţi de titlurile din Adevărul de altădată? s-au temperat mult în Gandul, dar tot e o undă de îngrijorare:)) de senzaţionalism “autonom”.
Sau un gust al unor feţe bisericeşti de victimizare. Iată elegie de arhiepiscop:
”Solicitam ca ministrul de Interne sa vina cat mai repede in zona. De asemenea solicitam infiintarea unei comisii parlamentare care sa analizeze situatia creata in urma acestor manifestari”, a spus liderul spiritual al romanilor din regiune, care s-a referit astfel la Adunarea Alesilor Locali din Secuime, de la Sfantu Gheorghe, unde s-a cerut oficializarea limbii maghiare, si la inaltarea steagului secuiesc pe cladirea Pal