In Parlament se lucreaza greu, complicat si sub forma dansului fetelor de la Capalna: un pas inainte, doi inapoi. Descrierea a fost facuta de ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, care a precizat ca a sustinut infiintarea unui parlament unicameral inca din 1990.
"Cand s-a discutat prima oara despre Constitutie am luat de vreo doua ori cuvantul, nimeni nu ma prea baga pe mine in seama atunci, si am spus ca e foarte corect sa avem un parlament cu o singura camera", a explicat Berceanu, inainte de consultarile de la Palatul Cotroceni pe tema modificarii Legii fundamentale.
"De atunci si pana in prezent am ramas parlamentar si am vazut evolutia felului in care se lucreaza in Parlament. (…) Trebuie sa facem un parlament cu o singura camera, ceea ce nu inseamna ca trebuie sa se desfiinteze una dintre camere", a continuat democrat-liberalul. In ceea ce priveste reactia UDMR, care a anuntat ca nu agreeaza un Parlament unicameral, Radu Berceanu a declarat ca, de fapt, "colegii de la UDMR mai degraba nu sunt de acord cu micsorarea numarului de parlamentari, decat cu micsorarea de camere".
Democrat-liberalul are si o solutie pentru rezolvarea acestei probleme: "cred ca ar trebui sa punem problema asa - sunteti de acord sa avem 260 de parlamentari in 4 camere? (…) Nu cred ca ar fi cineva impotriva, daca s-ar uni cele doua camere, cu 480 de parlamentari".
PD-L, PSD si PNL vor merge luni la Cotroceni la consultari cu seful statului si isi vor prezenta propunerile in ceea ce priveste modificarea Constitutiei. In Parlament se lucreaza greu, complicat si sub forma dansului fetelor de la Capalna: un pas inainte, doi inapoi. Descrierea a fost facuta de ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, care a precizat ca a sustinut infiintarea unui parlament unicameral inca din 1990.
"Cand s-a discutat prima oara despre Constitutie am luat