Peste 2.000 de porci sunt crescuţi în zonele de la marginea oraşului, mai ales în cartierele Mândreşti, Bahne, Autogară şi Obor.Deşi majoritatea râmătorilor se regăsesc în gospodăriile de la periferia oraşului, sunt şi focşăneni care ţin măcar un porc în bătătură cu toate că locuiesc în buricul târgului.
Radu Gheorghe este unul dintre focşănenii care nu a mai cumpărat carne de porc din comerţ încă dinaintea Revoluţiei din 1989. "Cresc porci de când mă ştiu. Este ca un adevărat hobby. Stau la casă şi aşa am fost obişnuiţi. Pe vremea lui Ceauşescu nu se găsea carne mai deloc şi eram obligaţi să avem în gospodăriile noastre porci, vite şi păsări", ne spune gospodarul.
Citiţi şi: Focşănenii cresc într-o veselie porci, vaci, capre şi cai
Sătui de "porcărie"
Viorel Constantin locuieşte de mai bine de zece ani în cartierul Autogară şi s-a săturat să audă "concertul porcilor" din gospodăriile care se află aici: "Sunt multe case printre blocurile din cartierul unde locuiesc eu. Nu există zi în care să nu ascult, fără să vreau, guiţatul porcilor sau răgetul vacilor. Despre mirosul care vine din aceste grajduri nici nu are rost să vă mai spun. Am făcut zeci de reclamaţii, dar nu s-a luat nicio decizie", ne-a declarat indignat focşăneanul.
La polul opus, se află un alt focşănean, care este de părere că animalele din bătătura lui, doi porci, o vacă şi păsări, nu ar trebui să deranjeze pe nimeni. "Totul este după normele impuse de UE. Este curat şi nu sunt probleme. Ei spun că fac reclamaţii, dar atâta timp câ ştiu că în gosăpodăria mea este curat ca lacrima nu îmi fac probleme. Asta cu mirosul care le intră în casă, sunt fiţe de focşănean", este de părere Costică Gogoriţă.
Miroase, dom` primar!
Primarul Decebal Bacinschi spune că, în fiecare zi, sunt reclamaţii de la oameni care nu mai suportă mirosul şi gălăgia pe care o fac orătăni