Numai pentru refacerea plafonului proprietarul trebuie să achite cel puţin 2.000 de lei. Vasile Şoroagă susţine că tavanul casei i-a fost distrus după ce muncitorii care au reabilitat clădirea au instalat betoniera fără a se asigura dacă acoperişul suportă greutatea ei.
De când a dat prima ninoare, pensionarul din Piatra Neamţ îşi ocupă timpul cu aspiratul bucăţilor de var căzute de pe tavanul apartamentului său.
Coşmarul pietreanului care locuieşte pe bulevardul Mihai Eminescu a început în luna octombrie 2009, când o echipă de muncitori a urcat pe bloc pentru a demara lucrările de reabilitare termică în care imobilul a fost inclus.
„Picură din toate părţile“
„Chiar din prima zi când s-au apucat de lucrare am observat că ceva nu este în regulă. Ei în loc să-şi pregătească terenul pentru a urca materialele, au montat betoniera pe bloc şi au distrus cartonul acela de protecţie“, a povestit locatarul.
De la greutatea montată necorespunzător şi molozul uitat pe terasa blocului nu a mai fost decât un singur pas până la un plafon distrus. „Îmi curge efectiv apa în casă. Am noroc că locuiesc singur şi mi-am permis să mă refugiez în camera mai puţin afectată. O familie cu copii mici ar fi trebuit să îşi ia cameră la hotel“, mai adaugă supărat Vasile Şoroagă.
La început, pentru a salva mobilierul din lemn, pietreanul a adus mai multe oale şi recipiente din plastic pentru a strânge apa care se prelingea din tavan. Acum, acestea nu mai au niciun efect.
„Mirosul de mucegai este insuportabil, degeaba dau drumul la geam. Picură din toate părţile. Mai mult, nu am mai aprins deloc becurile în camera asta pentru că sigur instalaţia electrică este distrusă complet. În orice moment poate face un scurtcircuit“, a supus bărbatul.
Reparaţii de 6.000 de lei
Ajuns la limita răbdării, pietreanu