Pentru că vor să-şi îmbunătăţească imaginea de sine şi pentru că sunt teribilişti, îşi desenează permanet corpul. Nu contează vârsta, nu contează dacă este fată sau băiat, adolescenţii vor să fie în pas cu modă, aceea de a avea cel puţin un tatuaj.
Tatuajele par să fie modul cel mai potrivit pentru tinerii târgovişteni pentru a ieşi în evidenţă şi pentru a-şi îmbunătăţi imaginea de sine. Dacă întrebi un tânăr de ce s-a tatuat, în mod rapid va răspunde: „pentru că-mi place”. Acesta este şi cazul lui Robert, un tânăr de 23 de ani, student la contabilitate. Şi-a făcut primul tatuaj la vârsta de 19 ani şi la nici două luni a avut grijă să-l aibă şi pe cel de-al doilea. Lista a continuat şi acum are patru tatuaje, unul mare pe umăr şi trei mai mici. „Le-am făcut pentru că-mi plac tatuajele şi simt că ele mă reprezintă foarte bine. Când eram la liceu, mă simţeam de foarte multe ori respins. Eram mic de înălţime şi nu ştiam să mă apăr. M-am apucat de sport, am crescut şi la un moment dat am zis să-mi fac un tatuaj. Un prieten avea şi parcă arăta bine. Eram un copil şi acum pot să spun că sunt momente când regret că mi le-am făcut”, spune Robert.
Vor să iasă în evidenţă şi vor să fie la modă
Psihologii explică nevoia de tatuare a tinerilor ca fiind una cât se poate de firească pentru adolescenţi. „Vor să iasă în evidenţă. Sunt adolescenţi care fac asta din teribilism, sunt adolescenţi care fac asta pentru a-şi îmbunătăţi imaginea de sine, pentru că de cele mai multe ori se simt respinşi de cei din jur. Sunt însă şi tineri care aleg să se însemneze pe corp pentru a-şi copia idolii. Foarte mulţi se tatuează doar pentru a fi la modă, pentru a se ridica la anumite standarde, astfel ei se simt mai interesanţi”, spune psihologul Ileana Cercel.
Şi fetele se tatuează în aceeaşi măsură cu băieţii
Numărul tinerilor care aleg să-şi tatueze corpul creş