Miniştrii de finanţe ai Europei au fost de acord cu sprijinirea Greciei în lupta cu controlul propriilor finanţe, titrează BBC News. După întâlnirea de la Bruxelles, aceştia au dezvăluit puţine detalii şi nimic despre un vehiculat împrumut.
De câteva săptămâni, pieţele financiare se întreabă dacă ajutorul promis de Uniunea Europeană Greciei va mai fi acordat. După patru ore de discuţii, miniştrii de finanţe din 16 state europene au declarat că au ajuns la o concluzie cu privire la modul de spijinire a Greciei dacă va fi nevoie.
Liderul acestora, premierul Luxemburgului Jean-Claude Juncker, a declarat că planul era prevăzut pentru a umple golurile care ar putea să apară în lupta Greciei pentru restabilirea unui echilibru economic, potrivit BBC News.
Liderii UE vor stabili detaliile controversatului plan de salvare a economiei greceşti în cadrul unei întâlniri ce va avea loc între 25-26 martie.
Anunţul făcut de oficialii europeni a fost foarte succint, fără prea multe detalii, comentează BBC News.
Întrebat dacă ajutorul acordat Greciei constă într-un împrumut extern, Juncker a răspuns negativ. Primul ministru al Luxemburgului a insistat pe faptul că acest împrumut nu va fi necesar.
Pe de altă parte, pieţele financiare, care au ridicat rata dobânzii în cazul unui eventual împrumut acordat Greciei de teamă că aceasta nu îşi va putea îndeplini obligaţiile, nu ar fi de acord cu această afirmaţie.
Aşadar, unul dintre cele mai mari semne de întrebare rămâne dacă cele mai mari state din zona euro, cum sunt Germania sau Franţa, sunt pregătite să călăuzească planul şi să scrie cecuri pentru statul grec dacă acesta nu-şi va putea duce la bun sfârşit angajamentele.